fredag 16. november 2007

"Gull og grønne skoger"


Filmen "Gull og grønne skoger" er en kortfilm fra Harald Zwart på ca 26 min. Noen kjente skuespillere er med i filmen, slik som Wenke Foss og Tom Sterri.

Filmen handler om bestemora til en gutt som vinner OL i 10 km på ski. Et TV-team reiser til bestemora, for å intervjue henne.TV- teamet vil filme på direkten hva bestemora føler når barnebarnet går over målstreken og får gull i OL. Bestemora har ikke TV, så hun kan ikke se at han vinner. Bestemora sier på direkten at det ikke er så viktig å komme først, men å se seg rundt. TV- innslaget blir en fiasko. Bestemora "trøster" reporteren, som har sagt at han skulle si opp dersom oppdraget ikke gikk bra. Bestemora tar med seg reporteren inn på kjøkkenet, der bestefaren til OL- vinneren sitter. Han var en veldig kjent bokser, Jern- Henry. I 1936 fikk han en knockout, og etter det har ingen sett han. Reporteren såg han, og tenkte at om han fikk til et bra innslag ville han beholde jobben. Teamet begynte å filme igjen, men etter knock-outen fikk Jern- Henry en hjerneskade, så det han må han lese alt han skal si. Reporteren stenger bestemora nede i kjelleren, fordi han skjønner at hun vil hindre reporteren i å filme. TV- teamet finner ut at de skal skrive ned noen setninger på papir, som Jern- Henry skal lese/si på direktesendt tv om OL- gullet til barnebarnet.

Bestemora har funnet en hagle, og kommet seg ut av kjelleren. Hun slår på en "gongong" og Jern-Henry innbiller seg at det er "startskuddet" for en boksekamp, og begynner å slå reporteren. Bestemora kommer seg inn på kjøkkenet og truer reporteren med børsa. Han er nesten helt bevistløs på grunn av alle slagene han har fått. På slutten av filmen skyter bestemora kameraet med hagla.

Ingen kommentarer: