torsdag 22. november 2007

Ukas medienyhet..



Den 20.11.07 mottok fire modige journalister Den internasjonale pressefrihetsprisen i New York.

Tidligere i høst offentliggjorde CPJ (The Committee to Protect Journalists) at de ville hedre russiske Dmitrij Muratov, pakistanske Mazhar Abbas, mexicanske Adela Navarro Bello og kinesiske Gao Qinrong med denne prisen. De var alle journalister som hadde risikert livet eller friheten for å rapportere om saker av global betydning.

Prisdelingen foregikk i New York, og ble ledet av sjefsredaktøren i Reuters, David Schlesinger og administrerende redaktør og nyhetsanker i NBC, Brian Williams.

Styreleder i CPJ, Paul Steiger har uttalt at journalistene blir hedret fordi de har viet seg til nyhetsjournalistikken selv om de har vært i stor fare. Han sier også at dette er en gjeng med journalister som har vært i noen av verdens farligste land for å rapportere.

De har ikke bare drevet med god journalistikk, men også kjempet for pressefriheten. Muratov, Abbas og Navarro har kjempet for rettferdighet på vegne av drepte kolleger, mens Gao har holdt ut åtte år i fengsel. "De har inspirert oss med sitt mot," sier CPJ.

Ingen kommentarer: