torsdag 6. september 2007

Sammendrag av kap.4



Sammensatte tekster inneholder to eller flere teksttyper, som skrift, tekst, lyd, bilde og video/levende bilder. En MMS- melding er et bra eksempel. Den består av både bilde, tekst og kanskje lyd.


Før var avstandene mellom de forskjellige teksttypene store, men etter forbedringen med digitale medier, opptrer teksttypene i en ny sammenheng.
Et godt eksempel på denne utviklingen er nettavisene. Før kunne ingen tenke seg at både en artikkel, bilde og kanskje en kort film kunne vært på en og samme side. Nå i dag er det nesten som en selvfølge.


Før trodde vi at de digitale mediene skulle smelte sammen og bli et supermedium som kunne formidle alt. (konvergens.) Men samtidig i utviklingen skjer også det motsatte, diverigens. Hittil i utviklingen tyder det på at vi forbrukere fortsatt er interessert i digitale medium som spesialiserer seg på ett bestemt område, men samtidig er mange av oss interessert i alt-i-ett maskiner. Eks. er mobiltelefoner som er beregnet til å prate i og sende meldinger med, også har kamera til å ta bilder/video, taleopptaker, radio, kalender, spill og muligheter for internettilgang og bildeoverføring.

Ingen kommentarer: