onsdag 17. oktober 2007

Medienyhet 17. oktober.

"Store nettaviser er minst integrert"




En ny undersøkelse gjort av BI og IJ, viser at de største norske avisene er blandt dem som er minst integrert med resten av mediehuset.

Folk fra BI og fra IJ har utført en undersøkelse av ti norske mediebedrifter for Masterstudiet i flermedial ledelse. De har undersøøkt disse mediebedriftene: Adresseavisen, Agderposten, Avisa Nordland, Bergens Tidende, Dagbladet, Drammens Tidende, NRK Østfold, Romerikes Blad, Stavanger Aftenblad og VG.

Undersøkelsen gjorde de ved at forskerne besøkte mediebedriftene i år og intervjuet nøkkelpersoner. Denne undersøkelsens resultater gjelder nødvendigvis alle bedriftene. To av de påfallende bedriftene som har gjort det bra i internasjonal og norsk sammenheng, ligger rundt midten på en skala om integrasjon.
Drammens Tidene havner på plassen som er minst samordnet. Dagbladet, VG og Agderposten ligger litt lenger mot venstre på skalaen, noe som gjør at det ligger litt bedre an. De nest mest integrerte avisene i undersøkelsen er Aftenbladet, Romerikes Blad og Avisa Nordland.
NRK Østfold, Bergens Tidende og Adressa er de mediebedriftene som oppfyller mest kriterier i undersøkelsen.

Denne undersøkelsen tar for seg og beskriver redaksjonsmiljøene og konkret. Den er den første i sitt slag.

Lederne som ble intervjuet ønsker en sterkere integrasjon.

http://www.journalisten.no/story/49017

Ingen kommentarer: