torsdag 11. oktober 2007

Månedens nyhetssak Oktober 2007

I denne timen skulle vi gjøre oppgaver om kampen for demokrati i Burma.

1)
Jeg tror Internett har stor betydning for demokratiet og ytringsfriheten i et land som er relativt isolert fra resten av omverdenen. Jeg tror dette fordi i blogger o.l kan du legge ut bilder, tekst, video og/eller lyd, og hele verden kan se det sekunder etterpå. Dette er viktig for å se hvordan menneskene i et "isolert" land har det, pga at landet ikke slipper inn reportere o.l inn i landet. Myndighetene vil selvsagt prøve å sabotere det innbyggerne skriver og legger ut på nettet, så en må vurdere kilden godt før en burde si med sikkerhet om det virkelig er sant det som står.

Via Internett får innbyggerne i et relativt isolert land mulighet til å bruke ytringsfriheten sin, selv om myndighetene i landet ditt ikke liker det. De kan skrive hva de tenker og føler under forskjellige demonstrasjoner osv, og ikke sitte hjemme å føle at en ikke får gjort noe med situasjonen i landet. På denne måten føler nok innbyggerne de når ut til verden. De store nyhetsredaksjonene bruker annonyme bloggere som kilde, og viderefører informasjonen i avisene neste dag.

2)
Democratic Voice of Burma, er en demokratisk radiokanal som blir sendt fra Norge, men folk i Burma kan ta inn, men det er ulovlig å høre på. I Norge har vi radio mest til underholdning, og nyheter hver halvtime/time, men i Burma bruker en denne radiostasjonen til å nå ut til å nå ut til folket og prøve å senke den millitæ makten som styrer Burma nå.

På nettsiden til Democratic Voice of Burma ser vi mye elendighet. Det er skadde barn og enormt mange bilder som viser demostrasjonene som foregår.

3) De siste nyhetsoppdateringene fra bloggeren "ko-htike" er hvordan en skal hjelpe Burma. Ho vil at alle sender en e-post til epostadressen der en bestiller billetter til OL i Beijing og mase på at Kina skal hjelpe Burma. Visst billettservicen opplever mange tusen e-poster om at de må hjelpe Burma, skjer det kanskje noe.

Ingen kommentarer: