onsdag 10. oktober 2007

Medienyhet 10.10.07

Har ikke tro på lokale nettaviser


Medienyheten handler om at lokale nettaviser har vanskeligheter med å oppnå lønnsomhet.

Seniorforsker Sigurd Høst ved institutt for Journalistikk har uttalt at jobbsøkende journalister har lettere for å slippe til i nettredaksjonene enn i papiravisene. Ansatte i nettavisene vokser, og papiravisene har i økende grad vært utsatt for nedbemanninger. Nettavisene får en stadig større posisjon i mediebildet. Studentene ved journalistutdanningen i Oslo skal jobbe i den nyopprettede nettavisen, Journalen.

Han har liten tro på at nettavisene kan ta over mer av det lokale annonsemarkedet, og dermed få ressurser til å bygge ut sine nyhetsprodukter. "Min hypotese, som jeg synes jeg har belegg for, er at folk som vil ha nyheter på nett enten søker etter det store nyhetsbildet nasjonalt eller internasjonalt, eller spesialiserte nyheter."

Orkla har hatt en leserundersøkelse der de har sett at det er mange nettaviser som kommer og går. Det er vanskelig å holde oversikt over alle nettavisene, for de har ikke plikt til å registrere seg noe sted.

Sigurd Hørst mener at oppmerksomheten rundt nettavisene, og deres vekst, har ført til en fornyet interesse for de aller nyeste hendelsesnyhetene. Papiravisene må ta med det viktigste som har skjedd siden sist utgave, men på nettet kan en legge ut ting som nettopp har skjedd. På denne måten blir folk raskere oppdatert. Han mener også at han ikke har forutsettninger for å vurdere om videoinnslag via bredbånd vil komme for fullt også i de små nettavisene





http://www.journalisten.no/story/40588

Ingen kommentarer: